top of page

За нас

Деmскаmа е идея и реализация на двама опитни родители, които обичат децата и вярват, че днешните деца ще направят света по-добър.

Аз (Нина) и Дамян сме заедно от 2004 г. Намерихме се в Краков и се събрахме не много по-късно. От тогава работихме и живяхме в Киев, София, Букурещ и Кокаляне.

Nina&Damien.jpg

НИНА И ДАМИЕН

Имаме 5 деца: Александър - 22 години, Мира – 20 години, Емил – 10 години, Калина – 7 години и Тео -  на 2 години и прекарваме с тях колкото можем повече време.

През 2007 г. решихме да спрем работа за 1 година и да пътешестваме с раници на гърба. Заедно с Мира и Александър (които тогава бяха на 7 и 9 г.) прекарахме: 3 месеца на колела, изминавайки разстоянието от София до Париж, 3 месеца в Мадагаскар и 6 месеца в Азия. По време на обиколката видяхме чудни места и различни култури, срещнахме страхотни хора, работихме като доброволци на няколко места, прекарахме 1 месец в будистки храм в Китай, катерихме се по планините, плувахме в морето и често живеехме с изгрева и залеза на слънцето - където нямаше електричество :)

След пътешествието се върнахме обратно на работа, но с идеята един ден да напуснем корпоративния свят. И двамата искахме да създадем нещо свое и детска градина беше очевидния избор! Решихме, че раждането на Калина е добро време за начало на новия ни живот.

Нашето начинание отне много време, усилена работа и решаване на нерешими проблеми, но най-сетне сме готови да започнем мечтаната ни работа!

forms-09.png
forms-13.png
forms-14.png
forms-19.png
forms-17.png
forms-18.png
forms-22.png
forms-06.png
forms-19.png
Nina_01.jpg

НИНА

Родена съм и израсла в София. Завърших Макроикономика в УНСС и по-късно ACCA, Лондон с квалификация експерт счетоводител. Работила съм основно като Финансов директор към хотелската верига Radisson и съм участвала в отварянето на нови хотели в различни градове в Европа. Работих дългосрочно за Radisson в София, Киев и Букурещ.

От 2013 г. се занимавам с одити на хотели.

След решението ни да отворим Детска градина, записах, и през 2017 г. завърших магистратура Предучилищна педагогика към Софийския Университет. Междувременно работих 1 година във Валдорфска детска градина. Завърших курс по прилагане на Монтесори метод за деца до 6-годишна възраст. В момента посещавам Монтесори следдипломна квалификация към Софийския Университет. В Деmскаmа ще съм Учител и Управител.

Интересувам се основно от нетрадиционните методи на преподаване и съм вдъхновена от педагогиката и образователно-възпитателните методи на Мария Монтесори, Рудолф Щайнер (Валдорф) и Селин Алварез, от тези, използвани в горските детски градини и демократичните училища.

Опитвам се по-често да виждам света през очите на моите деца – така той се превръща в едно вълнуващо място. Обичам планините, откриването на нови места, разговорите с непознати хора.

Разбрала съм, че очарованието на света обикновено започва там, където свършва асфалтовия път и пясъчна пътека те отвежда към някое скрито, тихо селце.

forms-03.png
forms-04.png
flower.png
forms-16.png
forms-17.png

ДАМИЕН

Аз съм Ch'ti, което означава, че съм от Северна Франция - близо до Лил. По образование съм инженер и над 15 години работих в автомобилната индустрия. По душа обаче съм пътешественик и фотограф.

Не ме питайте защо, но повечето време от последните 20 години прекарах в Източна Европа: работих в Полша, Словакия, Украйна, Румъния и България.  

Подобрих българския си език (бъркам граматиката, но това разсмива хората  и понякога отваря врати…) най-вече по време на строежа на детската градина. Общуването с работниците, администрацията и различинте държавни институции е доста труден езиков курс!

asdasdas

Много обичам гофрети, да правя хляб и да го хапвам - препечен с масло, да готвя и да откривам нови вкусове, да снимам, да се катеря по планините, да карам ски, колело, да тичам, да играя с децата ни и всякакви приключения!

В Деmскаmа направих много със собствените си ръце и сърце, заедно с приятели.

forms-18.png
forms-11.png
forms-13.png
forms-14.png
forms-22.png
forms-19.png
forms-17.png
forms-18.png
forms-16.png
forms-13.png
forms-14.png
bottom of page