top of page

МЕТОДИ: КАК ГО ПРАВИМ?

Прилагаме идеите и методите на М.Монтесори, горските детски градини и Валдорфската педагогика. Децата работят с Монтесори материали, ръчният труд и изкуството заемат важна част от деня, насърчаваме изследването на и сред природата - прекарваме възможно най-дълго време навън.

Методите и начините, по които общуваме с децата, отразяват желанието и ангажимента ни към обогатяване на детския опит и разгръщане на нови хоризонти пред децата, развиване на естествената им любознателност и позитивен подход. Ние искаме да им дадем възможност да избират сами, да грешат и да се учат от грешките си, да развият навици и ценности, към които да се придържат цял живот.

Учене в синхрон с природата

Децата прекарват максимално време на открито, изследвайки и учейки сред и от природата.

 

Нашият голям двор позволява наблюдение, допир, опознаване и разбиране на околната среда, нейния ред, хармония и красота.

forms-09.png
asdasdas

Смесени групи

Децата в нашата детска градина не са разделени по възраст. Деца от различни възрасти са заедно и така учат и предават знания и опит от другите и на другите, и придобиват безценни социални умения.

forms-13.png
asdasdas

Ние сме ментори и фасилитатори: действаме като пример за подражание и даваме нови знания, но окуражаваме децата самостоятелно да търсят и намират отговорите на въпросите си и да преминават отвъд собствените си възможности.

 

Всички сме равни и си помагаме взаимно: децата се учат да сервират и отсервират масата, да почистват след себе си, всички се грижат за мястото, където играем и учим.

 

Децата се насърчават сами да разрешават спорове и конфликти, да се учат да разбират себе си и другите.

Независимост: насочвай, не давай наготово

forms-19.png
forms-17.png
forms-14.png
forms-22.png
forms-06.png
Sashko&Mira_Mada.jpg

Многоезична среда

Един ден в седмицата говорим само на английски. Пълното потапяне в чуждия език е най-добрия начин за научаването му, а ранната възраст - най-доброто време.

Можем да предложим и уроци по френски в зависимост от възрастта и интересите на детето. Уроците по френски се преподават чрез някои от ежедневните занимания (музика, изкуство, четене, разказване на истории, йога).

asdasdas

Независимо дали вашето дете ще сбърка или ще постигне нещо, което е смятало за невъзможно, ние сме до него, за да успокоим, подкрепим или поздравим.

 

Искаме да вдъхнем на децата увереност в себе си и да им помогнем да осъзнаят преимуществото на позитивното отношение, без значение какво се случва.

 

На грешките се гледа като на положителна необходимост, защото там, където грешките се наказват, любопитството изчезва.

Позитивно отношение и непредубедено мислене

forms-18.png
forms-03.png
forms-04.png
flower.png
forms-19.png
forms-17.png
forms-18.png
forms-16.png
forms-13.png
forms-14.png
bottom of page